Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry

Uusi kummiohjelma alkoi Ecuadorissa

Bellavista Altan tukiopetusohjelma.

Bellavista 1

Tammikuussa 2016 alkoi uusi kummiohjelma Ecuadorissa, Napon jokivaressa sijaitsevassa Bellavista Altan kylässä.

Koulujen akateeminen taso alueella on hyvin matala, koska opettajat ovat alikoulutettuja (usein vain ylioppilastutkinnon suorittaneita), ja koska opetusmateriaaleja ei ole saatavilla. Bellavista Altan 40 lapsen ja kuuden vuosiluokan kyläkoulussa on vain kaksi opettajaa. Alueen lapset ovat myös aliravittuja.

Kummiohjelmassa lapsille tarjotaan 1-2 kertaa viikossa tukiopetusta ja ravitseva lounas.  Lisäksi lapsille ostetaan koulutarvikkeita ja heitä avustetaan koulupuvun hankinnassa, esim. ostamalla kengät. Samoin avataan pieni tarvikelainaamo, josta lapset saavat määräajaksi käyttöönsä kompasseja, laskimia, koulukirjoja ja muuta tarpeellista.

Koska alueen kouluissa ei ole opetusmateriaaleja, tarkoituksena on hankkia myös tietokone ja Internet-yhteys, joiden turvin lapset voisivat tehdä koulutehtäviään. Lapset ja varhaisnuoret opiskelevat alueen eri kouluissa, ala- ja yläkoulun luokilla.

Yhteistyökumppanina ohjelmassa on IPEE-kirkko (La Iglesia del Pacto Evangélico del Ecuador), ja sen Bellavista Altassa sijaitseva Alfa ja Omega –seurakunta, joka tekee työtä Napon jokivarren viidakkoalueella asuvien ihmisten keskuudessa.