Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry

Sponsoriksi lääketieteen opiskelijalle

Paul Lhomi (20) on saanut Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry:n (KLK) kautta koulutustukea vuodesta 2004 alkaen, jolloin hän oli 7-vuotias esikoululainen.

Paul valmistui lukiosta Katmandussa vuonna 2015 ja aloitti lääkäriopinnot Filippiineillä, San Carlos Cityssä vuonna 2016. Paulin kummit, jotka tukivat hänen peruskoulu- ja lukio-opintojaan, tukevat häntä edelleen, mutta yliopiston opiskelukulut ovat huomattavasti lukio-opintoja suuremmat. Siksi Paul tarvitsee lisää sponsoreita opiskelukulujensa kattamiseen.

Paul Lhomin lääkäriopinnot kestävät seitsemän vuotta: kaksi vuotta pre-kliinisiä opintoja, kolme vuotta lääketieteen opintoja ja kaksi vuotta eriasteista harjoittelua. Nyt hän opiskelee ensimmäistä vuotta lääketieteen opintoja (3. opintovuosi).

– Opiskelu Filippiineillä ei ollut ensisijainen valintani, mutta Nepalissa on varsin rajallisesti lääketieteen opiskelupaikkoja ja opiskelukustannukset siellä ovat suuret. Suunnitelmani on erikoistua neurologiksi, mutta vasta opiskeltuani pidemmälle saan yksityiskohtaisempaa tietoa erikoistumisaloista, minkä jälkeen voin valita itselleni parhaiten soveltuvan alan, Paul kertoo.

– Valmistuttuani lääkäriksi aion palata Nepaliin ja lisensiaattityöni jälkeen aion tehdä erikoistumisopintoni. Suunnitelmani on erikoistua mahdollisimman nopeasti ja aloittaa heti kenttätyö. Tavoitteeni on auttaa omaa kansaani (lhomit) lääkärintyöni kautta. Nepalissa vain suuret kaupunkialueet ovat kehittyneitä. Maaseudun ihmisillä on pula lääkäreiden palveluista. Kotikylässäni vuoristossa on vasta muutama vuosi sitten perustettu klinikka. Vakavampien vammojen tai sairauksien kohdatessa ihmisten täytyy kulkea päiväkausia saadakseen lääkärin hoitoa. Nämä seikat haastavat minua suuresti ja uskon, että voin todella auttaa ihmisiä ja edistää lääketieteellisiä palveluja, Paul summaa.

(Voit tukea Paulin opiskelua ilmoittautumalla kuukausikannattajaksi Haluan kummiksi -kaavakkeella tai lahjoittamalla kertaluonteisesti viitteelle 30009. Tilinumero löytyy päävalikosta.)