Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry

Kuusinkertainen ilo – 2013/7

Numeroiden pyörittely ei ole intohimoni eikä raha-asioiden käsittely suurimpia kiinnostuksen kohteitani. Molempia kuitenkin sisältyy työhöni jossain määrin, ja tulen niiden kanssa vielä koulupohjallani hyvin juttuun. Tietokoneohjelmatkin ovat sopivasti apuna.

Hanke 4Koska yhdistyksemme toimii täysin lasten koulukannatukseen sitoutuneiden kummien ja muiden toimintaamme tukevien lahjoittajien varassa, raha on merkittävä tekijä toiminnassamme. Ilman sitä sadat lapset eivät pääsisi lainkaan kouluun, kymmenet orpolapset jäisivät vaille kunnollisia asuinolosuhteita tai kouluruokaa tai opettajat ilman tarvittavia opetusvälineitä.

Lahjoitusten vastaanottamista varten yhdistyksellämme on rahankeräyslupa. Äskettäin tein rahankeräystilitystä Poliisihallitukselle edellisten kahden vuoden lahjoituksista ja niiden käytöstä. Puuhaan ryhtyminen ei nostanut suuria tunteita, mutta osoittautui paljon antoisammaksi kuin osasin aavistaa.

Arkisessa puurtamisessa, pääasiassa tietokoneruudun tai paperipinkkojen äärellä, päällimmäisenä ajatuksissa on kulloinkin työn alla oleva asia. Käsiteltäviä asioita on monenlaisia. Toisiin on syvennyttävä perusteellisemmin, toiset sujuvat jo syntyneellä rutiinilla. Harvoin on tilaisuutta pysähtyä pidemmäksi aikaa tutkimaan menneitä, tulevia sen sijaan on mietittävä päivittäin.

Käydessäni yksityiskohtaisesti läpi viime keräysjakson lahjoitustuloja minut valtasi kiitollinen hämmennys. Sen tiesin ennalta, että kummisuhteeseen sitoutuneet lähettävät kannatuksensa sovitusti. Se on toimintamme vankka perusta. Mutta sitä en ollut rekisteröinyt, kuinka monet henkilöt ja ryhmät olivat kuluneiden vuosien aikana antaneet erisuuruisia yksittäisiä lahjoituksia työllemme. Niitä oli tullut mm. syntymäpäivämuistamisista, pyhäkoululaisten kohdekeräyksestä, konsertin kolehdista, lähetystapahtumasta, naistenpäivän tiimoilta ja yksityisiltä lahjoittajilta, jotka kaikki ovat nähneet kehitysmaiden lasten koulutuksen tärkeäksi. Totesin, etten suinkaan tee tätä työtä yksin. Monien muidenkin sydän sykkii avun tarpeessa oleville lapsille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokonaisuutta ajatellen kyse ei ole pelkästä rahasta, vaikka se on tässä tapauksessa lähtökohta, ensimmäinen askel. Kyse on ilon jakamisesta ja monistumisesta. Lahjoittaja kokee iloa voidessaan jakaa omastaan. Minä ja johtokunta iloitsemme siitä, että voimme lähettää lahjat eteenpäin tarvitseville. Yhteistyökumppaneidemme ilo on suuri, kun he saavat apua toimintansa piirissä oleville lapsille. Lapset ovat iloisia päästessään kouluun ja heidän perheensä ja sukunsa iloitsevat lapselle avautuneesta mahdollisuudesta parempaan tulevaisuuteen. Kiitos ilosta!

Pirjo Kuosmanen

Palaa